Handboll

Precis som fotboll, basket och volleyboll skulle handboll vara omöjligt att spela utan ett viktigt element: bollen! Select Kempa , Hummel, Erima, Molten, Tremblay, Adidas, Atorka, ... För din tillfredsställelse hittar du de största märkena av handbollar för tävling, träning, beach handboll, replica, fritid, massor och tillbehör för att få ut det mesta av din passion!

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hur väljer du din handboll?

Är du en nybörjare, bekräftadeller expert? Oavsett vilken nivå du befinner dig på behöver du en boll för att komplettera din handbollsutrustning. Upptäck ett brett utbud från vårt urval av de mest prestigefyllda varumärkena när det gäller högkvalitativa handbollar . Du kommer att dra nytta av den senaste innovations tekniken för att hjälpa dig att utvecklas! Och allt detta till låga prisernaturligtvis!

Bollar för alla nivåer

Vilken boll för nybörjare

Spelar du handboll för första gången? Då är du en nybörjare! Som ordspråket säger finns det en början på allt! För att gradvis vänja dig vid de olika rörelserna som mottagning, dragning och passning, behöver du en boll som är lätt. Välj därför en modell tillverkad av skumgummi! På så sätt undviker du felaktiga rörelser och att skada dig själv genom att få bollen på huvudet, till exempel! Vilket är fullt möjligt i det här skedet. Du kommer säkert att missa några passningar, men kom ihåg att det är normalt! Hitta en bra boll att börja med i de bästa förhållandena till oslagbara priser. På vår webbplats föredrar du världskända varumärken som Kempa eller Select .

Bollar för erfarna spelare

Det är allt, med regelbunden träning har du lärt dig de grundläggande handbollsrörelserna! Dina passningar är säkrare och dina skott blir allt kraftfullare? Det är ingen tvekan om saken, du har blivit en bekräftad spelare och för att göra det behöver du en mer lämplig boll. Så välj en modell som kan ge dig ett utmärkt grepp. Du böräven ta hänsyn till två kriterier när du gör ditt val, nämligen adhesion och resistance. Av dessa skäl är det tillrådligt att ta en hybridboll! Förutom att ge dig en förbättrad bolltouch, har denna en stor kapacitet för stötdämpning. Hitta modeller från välkända varumärken som Atorka , Hummel eller Erima till ett oslagbart pris!

Vilken ballong för experterna?

Du gör mer än 3 träningspass och en match i veckan? Det kan bara betyda en sak: du har nått nivån expert. Precis som professionella spelare som Nikola Karabatic eller Mikkel Hansen, har bollen och attacken inte längre några hemligheter för dig! Precis som dessa 2 stjärnor som spelar i Mästerskapet i France , kombinerar ditt spel intensitet och kraft. Under dessa förhållanden ska du välja en boll som erbjuder optimalt motstånd samtidigt som den bibehåller en bra trycknivå. Skaffa dig en modell av högre kvalitettill ett reducerat pris! Adidas, Tremblay, Molten ... så många bra märken att välja mellan!

Val av material och storlek

En handbolls komponenter

För att kunna göra rätt val måste du först känna till vilka komponenter som ingår i en handboll. En handboll består av 3 delar: paneler, laminatskikt och täcke. När det gäller panelerna bör du välja de som är handsydda med ett läderhölje och ett yttermaterial som är halkfritt. När det gäller lamineringsskikt bör du välja sådana som är tillverkade av polyester med gummibeläggning. Dessa material har fördelen att de erbjuder mer motstånd. När det gäller urinblåsan bör den vara tillverkad av syntetisktmaterial för att undvika frekvent tömning.

Hur man väljer rätt storlek

Visste du att dimensionerna på en handboll ändras beroende på spelarnas ålder? IHF (International Handball Federation) har fastställt 4 olika storlekar! Om du är under 8 år är storlek 00 den rätta för dig! Om du är en flicka under 14 år eller en pojke under 12 år, är en boll i storlek 01 den lämpligaste. Den har följande egenskaper: den bör vara mellan 50 och 52 cm i omkrets och väga mellan 290 och 330 g. storlek 02 är lämplig för damlag från 14 år och uppåt samt herrlag från 12 till 16 år. Här är bollen mellan 54 och 56 cm i omkretsför en vikt på mellan 325 och 375 g. Slutligen, storlek 03 är avsedd för vuxna spelare. Denna boll har ett omfång58 till 60 cm och väger mellan 425 till 475 g.