Handbollsskor

Handbollsskor är ganska speciella. Innan du köper behöver du fokusera på din spelarprofil. Här är de par du behöver för att göra ditt bästa. Skor är viktiga tillbehör för alla idrottsutövare. I handboll kräver köp av ett par särskild uppmärksamhet. De ledande varumärkena inom detta område är Adidas, Asics, Mizuno, Nike, Hummel, Kempa och Salming. Med detta sagt sticker några av tillverkarna i denna topp 6 ut från mängden när det gäller de egenskaper de erbjuder om du letar efter skor som passar din handbollsprofil. Att veta hur man väljer är avgörande för att optimera din prestation durant under träning och tävling. I detta shopgalleri hittar du allt du behöver för att få på dig skorna innan du ger dig ut på planen.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Modeller som passar idrottarens nivå

Det finns flera olika typer av handbollsskor. Beroende på mottagarens nivå kanske du föredrar vissa funktioner framför andraautres. Till exempel kommer en nybörjare i handboll att ha specifika behov som är mindre viktiga än de som till exempel en expert har.

Nybörjarnivå

En nybörjarhandbollsspelarekommer att välja ganska enkla modeller. Motstånd kommer inte att vara ett problem, eftersom den nödvändiga träningsrytmen är varje vecka. Lätta, flexibla skor gör att du kan lära dig grunderna i handboll med fullständig sinnesfrid. Tunt tyg rekommenderas särskilt för avslappnade rörelser.

Avancerade spelare

Om du är en erfaren spelare behöver du en mer krävande sko. Den modell du väljer måste klara av en mer ihållande träningsrytm (2-3 träningspass per vecka). För att uppnå detta bör mångsidighet vara ett av de viktigaste kriterierna. Handbollsskor ska kombinera lätthet med styrka och hållbarhet. Detta för att möta de nya krav som ställs på idrottarens rörelser. För att kompensera för påfrestningarna vid hoppning är kvaliteten på dämpningen också viktig. Den modell du väljer ska kunna stå emot dämpningen och samtidigt erbjuda komfort. ExpertspelareExpertspelare är den högsta nivån inom handboll. Så skorna för dessa spelare måste vara mycket specifika. Du måste leta efter den teknik som optimerar prestandan för varje spelare. Dessutom är komforten för idrottaren som använder dessa modeller systematiskt eftertraktad. Och av goda skäl har den minstaträningsrytmen nu ökats till tre gånger i veckan. Med andra ord erbjuder dessa skor en nivå av motstånd. Slutligen, på expertnivå, kommer valet av rätt modell också att bero på spelarens position.

Att välja handbollsskor beroende på position

Kraven på handbollsskor kommer att variera beroende på spelarens position på planen.

Positionen som ytterback

För en ytterback kommer vissa element att vara systematiskt eftertraktade. Greppet är viktigt för att hantera riktningsförändringar. Detta är skons förmåga att säkerställa utmärkt kontakt med planen. Ett annat kriterium att ta hänsyn till är stöd. Denna specifika egenskap erbjuder spelare på baksidan en viss säkerhet under aktion. Stödet syftar till att skydda fotens leder samtidigt som det erbjuder acceptabel komfort. Skorna Attack Three Contenderfrån Kempa är en av de mest populära modellerna bland handbollsspelareytterbacksplatsen. De erbjuder optimalt grepp som liknar det hos Michelin däck. Eerochage HB200 från Hummel och Wave Phantom från Mizuno är också lämpliga för denna position.

Kantspelare

Som kantspelare utsätts du ofta för lufttryck. Därför behöver du skor med utmärktdämpning. De måste vara lätta för att säkerställa en perfekt återgång till marken. Tunnheten och lättheten hos kantspelarnas skor är också en mycket eftertraktad egenskap hos handbollsskor. När det gäller snabbhet är modellen Wing från Kempa utformad för att optimera din prestation. Flexibilitet och snabbhet är de viktigaste egenskaperna hos denna märkesserie. Supreme Knit från Hummel ger dig stor flexibilitet och förbättrad andningsförmåga. Alternativt kan du välja Thunder Blade från Mizuno.

Positionen som mittback

Mittfältaren har nyckeln till att leda sitt lag. Därför är skor som erbjuder flexibilitet så att han kan projicera sig själv att föredra. Lätthet och stabilitet är också viktiga kriterier för den här typen av spelare. Aerospeed-modellen från Hummel uppfyller dessa krav perfekt. Den erbjuder optimal lätthet och andningsförmåga hela tiden. För ökad komfort och rörlighet är Lightning Z från Mizuno perfekt.

Pivot-positionen

Pivot-rollen i handboll är en nyckelposition för att uppnå resultat. Pivot är den offensiva spelaren vars uppgift är att bryta ner motståndarnas försvar. För att kunna göra detta måste rätt skor uppfylla vissa kriterier. De kombinerar i allmänhet stöd, flexibilitet och stöd. Detta för att skydda dig från kontakt med försvarare. Modellen Viper från Salming med structure är lämplig och uppfyller dina förväntningar på planen. Den erbjuder stabilitet som du utan tvekan kommer att uppskatta när du rör dig runt under svängarna. Aerocharge från Hummel och Attack Tre Contender från Kempa är också lämpliga för denna typ av spelare.

Målvakter

Målvakterna är de sista experterna på en handbollsplan. De är ansvariga för att försvara målet och måste vara smidiga för att kunna göra det. Rätt skor måste erbjuda stabilitet för att underlätta de olika paraderna. De måste också ha bragrepp för att göra det lättare för målvakten att röra sig runt planen. Dessa egenskaper hittar du i skon Liga GK från Hummel, som ger målvakterna komfort och balans när de rör sig runt planen. För högre reaktionshastighet erbjuder skorna Goalie från Salming snabbhet och bättre grepp. Hitta rätt handbollsskor till rätt pris Beroende på egenskaperna hos varje tillverkare och din handbollsprofil kommer priset på skorna att variera. På den här sidan i shoppen hittar du anpassade modeller för användning vidträning och mästerskap. De ledande tillverkarna av sportskor för handbollsspelare är ganska väl representerade och tillgängliga för din budget, särskilt tack vare specialerbjudandena. De skor som du behöver för din nuvarande eller framtida position finns också i detta galleri. Så tveka inte att göra dina val nu och bli bättre utrustad.