Vandringskängor för barn

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vad är skillnaden mellan promenadkängor och vandringskängor?

Promenadkängor liknar vandringskängor när det gäller effektivitet, men är lägre på ankeln. De ger samma stabilitet och skydd som vandringskängor, men känns lättare.

Varför gå upp en storlek?

Fötterna svullnar under träning, så det är lämpligt att ta en storlek större än din vanliga skostorlek.

Vilken sko är bäst för vandring?

Skor med hög ovandel är perfekta för långa vandringar och trekkingturer, eftersom trötthet ibland kan få dig att ta fel steg: vad som än händer kommer ovandelen att hålla din fot och ankel säkert. Medium ovandel: den mest mångsidiga.

Hur vet du om ett par skor är rätt för dig?

Dra ett finger längs fotryggen, mellan skon och hälen: om det gräver sig in väldigt lätt eller om det finns något utrymme kvar är skon för stor. Ta på dig båda kängorna och gå snabbt: de ska sitta stadigt på plats.

Hur tunga är vandringskängor?

En normal "mellanstor" vandringskänga väger ca 1100 g/par, en låg " trail " ca 700 g/par, dvs. en skillnad på 400 g/par... eller 200 g per fot... så om du vill gå lättare bör du titta närmare på vad som finns i din ryggsäck...

Hur länge håller en vandringskänga?

Livslängden för en sko för en vanlig vandrare varierar mellan 2 och 5 år. När det gäller avstånd kan ett par klassiska vandringskängor tillryggalägga ca 5000 km. Ett par trekking- eller bergskängor kan klara sträckor på upp till 8 000 km.