Vandringskängor för män

Letar du efter rätt par vandringskängor? Sportisgood har ett brett urval av skor som passar alla nivåer av förmåga till oslagbara priser. Meindl CMP , Helly Hansen, Aigle, Millet de finaste sortimenten väntar bara på dig!

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Vad är skillnaden mellan promenadkängor och vandringskängor?

Vandringskängor liknar vandringskängor när det gäller effektivitet, men är lägre på ankeln. De ger samma stabilitet och skydd som en vandringskänga, men med en lättare känsla.

Varför ska man ha en storlek större än sin vanliga skostorlek?

Fötterna svullnar under träning, så det är bäst att välja en storlek större än din vanliga skostorlek.

Vilken sko är bäst för vandring?

Skor med hög ovandel är perfekta för långa vandringar och trekkingturer, eftersom trötthet ibland kan få dig att ta fel steg: vad som än händer kommer ovandelen att hålla foten och ankeln säkert på plats. Medium ovandel: den mest mångsidiga.

Hur vet du om ett par skor är rätt för dig?

Dra ett finger längs fotryggen, mellan skon och hälen: om det gräver sig in mycket lätt eller om det finns ett mellanrum är skon för stor. Ta på dig båda skorna och gå snabbt: de ska sitta stadigt på plats.

Hur mycket väger en vandringskänga?

En normal "Mid" vandringskänga väger ca 1100 g/par, en låg " trail " ca 700 g/par, dvs. en skillnad på 400 g/par... eller 200 g per fot... så om du vill lätta på vikten bör du titta mer på vad som finns i din ryggsäck...

Hur länge håller en vandringskänga?

Livslängden för en sko för en vanlig vandrare varierar mellan 2 och 5 år. När det gäller avstånd kan ett par klassiska vandringskängor tillryggalägga cirka 5 000 km. Ett par trekking- eller bergskängor kan tillryggalägga sträckor på upp till 8 000 km.